Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user: 'diablo@localhost' (Using password: YES) in /domains9/gameplanet-cz/diablo/www_root/print.php3 on line 2
Abanova kobka - náhled pro tisk

Platí pro Diablo 2 i Expansion Set Postavy - Barbarian Platí pro Diablo 2 i Expansion Set

Na této stránce najdete základní popis barbara. Je zde jeho historie, startovací atributy, bonusy za level a vlastnosti a strategie hraní za tuto postavu. Pokud chcete vědět více o skillech barbara, využijte sekce Skills, kde je jejich kompletní popis.

Barbarian Historie:
Barbar patří ke členům jednoho z mnoha kmenů na pokraji civilizace. Ustavičné klanové války a neustálý boj o přežití v nehostiné divočině udělaly z barbara houževnatého a mocného bojovníka. Kvůli své šamanistické víře ve zvířecí síly je často neprávem obviňován z lykantropie. Věří, že může zavolat na totemové zvířecí duchy, kteří ho vybaví speciální sílou a atributy. Tuto techniku používá pouze jako doplněk svých skvělých bojových dovedností a taktik.

Startovací atributy:
Síla (Strength): 30
Obratnost (Dexterity): 20
Vitalita (Vitality): 25
Energie (Energy): 10

Life: 55
Stamina: 92
Mana: 10

Při postupu na nový level dostanete:
+2 Life
+1 Stamina
+1 Mana

Efekt bodů v atributech:
1 bod Vitality vám dá 4 Life
1 bod Vitality vám dá 1 Stamina
1 bod Energie vám dá 1 Mana

Strategie:
Při hraní za barbara se nejprve musíte rozhodnout, jaké zbraně budete používat. Podle typu zbraně si pak průběžně zvyšujte příslušné Mastery až na nejvyšší možný level. Typ zbraně také určuje vhodný Combat Skill. Pokud bojujete s dlouhými zbraněmi (Spears, Polearms, mohutné Maces a Axes), vyplatí se používat Whirlwind, který vytrénujete minimálně na 20. level. Jestliže se specializujete na meče či menší sekery, vezměte si do ruky 2 zbraně a používejte Double Swing a později Frenzy (také na co nejvyšší level). Ať už si vyberete jakoukoli variantu, měli byste mít několik Skill Points v Leap Attack, který je velmi užitečný, a v Berserk, který skvěle porasí Immune Physical potvory. Pro rychlejší a vytrvalejší běh investujte do Increased Stamina (level 1) a Increased Speed (hodí se i na vyšším levelu). Dostatečnou ochranu v bitevní vřavě vám zajistí skilly Iron Skin (pokud možno na vysoký level) a Natural Resistance (stačí pár levelů). Z Warcries je užitečný Howl, a pak hlavně do party Shout, Battle Orders a Battle Command.

S barbarem investujete z větší části do Strength, trochu i do Vitality a Dexterity. Strength vám zvyšuje damage a umožňuje nosit silnou zbroj, což je pro barbara asi nejdůležitější. Díky dobrému poměru +4 Life za 1 Vitality si několika body do Vitality můžete zajistit vašemu barbarovi větší výdž v bitvách. Abyste mohli nosit některé zbraně, budete muset dát něco i do Dexterity (cca 60-100). Z vybavení pak jasně vede brnění, helma, rukavice, boty a opasek s obrovskou defense. Nic nezkazíte, když použijete barbarskou helmu vylepšující vaše skilly. Amulet a prsteny by měli přidávat Resistance, Life, Manu a pokud možno i +1/2 to All Skills. Zbraň potřebujete s co největším damage, případné další bonusy se také hodí. Kvůli nedostatku many byste si měli obstarat nějaký Item přidávající vlastnost Mana Stealing a možná i Life Stealing.

Skilly:
Barbar má jako všechny ostatní postavy také 30 skillů. Rozdělují se do skupin Warcries, Combat Masteries a Combat Skills. Warcries jsou válečné pokřiky, které dočasně přidávají vám a vaší partě různé atributy nebo naopak okolním monstrům atributy redukují. Combat Masteries jsou pasivní skilly zvyšující vaše Resistances, Defense, Staminu, rychlost chůze/běhu a účinnost při používání určitých zbraní. No a Combat Skills jsou různé útoky, které vám umožní rychle smést nepřítele. Kompletní popis skillů Barbara najdete v sekci Skills!